Ανακοινώσεις και νέα του συλλόγου "Εντός των Τειχών", μονίμων κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρόδου.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου

Κατά την Γενική Συνέλευση του συλλόγου "Εντός των Τειχών" το Σάββατο 15-5-2010, εκφράστηκε η ανησυχία για το μέλλον της Παλιάς Πόλης, τα διαρκή αλλά και τα καθημερινά προβλήματα, όπως της λειτουργίας του 10ου Δημοτικού, του κυκλοφοριακού, των ναρκωτικών, της ηχητικής και υλικής ρύπανσης, των ετοιμόρροπων ή ήδη γκρεμισμένων οικημάτων και κατ' επέκταση του στεγαστικού ζητήματος πολλών κατοίκων.

Τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες τους είναι πάρα πολλά, εξαιτίας του χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης, των συνοικιακών της διαφορών και αναγκών, της εμπορικής δραστηριότητας αλλά και του αρχαιολογικού της χαρακτήρα καθιστώντας την μια μικρή πόλη με ξεχωριστές ανάγκες εν' τω μέσω μιας ευρύτερης περιοχής που ονομάζεται Πόλη της Ρόδου ή σε λίγο καιρό Ενιαίος Δήμος της Νήσου Ρόδου.

Θεωρούμε απαραίτητο και κρίσιμο να συνεχιστεί η αντιδημαρχία Μεσαιωνικής Πόλης και στον νέο Δήμο που θα προκύψει από τον Καλλικράτη. Μπορεί οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού να γνωρίζουν άνθηση της κατοίκησης, η Παλιά Πόλη όμως διώχνει συνεχώς από τα τείχη της ανθρώπους, εξαιτίας των μεγάλων και συνεχιζόμενων προβλημάτων της. Η αντιδημαρχία Μεσαιωνικής Πόλης είναι ένας τρόπος να γνωστοποιηθούν και να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα όλα τα παραπάνω προβλήματα, ώστε να υπάρξει άμεση πολιτική κινητοποίηση για τα ζητήματα ενός κατοικημένου Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Απαιτούμε λοιπόν από όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς που θα ζητήσουν την υποστήριξη τους στους κατοίκους της Παλιάς Πόλης, να διατηρήσουν και αν είναι δυνατόν να αναβαθμίσουν τον θεσμό του Αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης. Οι συνθήκες εντός των τειχών απαιτούν ταχύτητα και αμεσότητα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

«Εντός των Τειχών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου